Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 ОБРЪЩЕНИЕ 
 ИСТОРИЯ 
 КОДЕКС 
 ЦЕЛИ 
 ЕКИП 
 ДРУГИТЕ ЗА НАС 
История на Евро-Ток България

България е първата източноевропейска страна приета в организацията на Euro-Toques International. Евро-Ток България с Председател Жоро Иванов и Зам.-Председател Ради Стамболов бе приета като член на 27.03.2006г. в гр. Монстър, Холандия на генералната асамблея на Euro-Toques International.
За две години Евро-Ток България е организирала многобройни и разнообразни представяния в страната и чужбина като участия в международни състезания, демонстрационни презентации, представяне на бъдещи кулинари пред принца и принцесата на Белгия, Единния европейски ден за здравословно хранене на децата...




Г-н Жоро Иванов и Г-жа Ингрид Шикова - 06.11.2007

Ретроспекция

2009

18.02.2009 - Кулинарен турнир гр. Велинград - Още тук
24.01.2009 - Общо Събрание ЕТБ
13.01.2009 - Кулинарния Форум "Концепции 2009" 13.01 - 15.01.2009 НДК
13.01.2009 - Общо Събрание ЕТИ в София - Снимки тук

14.12.2008 - Кулинарна демонстрация по "Молекулярна кухня"
30.11.2008 - 4- дневен кулинарен обмен н Италия
06.11.2008 - "Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца"
28.10.2008 - Пресконференция в Представителството на Е.К. в България
22.10.2008 - Състезание "Млади Таланти" 22.10 - 25.10.2008
08.10.2008 - Комитет на Регионите - Брюксел - Официален прием
22.09.2008 - Общо Събрание Евро-Ток Интернационал
22.08.2008 - Покана във Варна
26.07.2008 - Официална вечеря в Банско
17.07.2008 - Дни на Испанската Култура 17.07 - 19.07.2008
11.07.2008 - Фестивал на "Европейските култури и вкусове" в Страсбург
28.06.2008 - Презентация
29.05.2008 - Майсторски Клас по Италианска Кухня
15.05.2008 - Интервенция на ЕТИ пред Европейския Парламент
10.05.2008 - Празникът на Баницата в Баница
26.04.2008 - Благотворителност по Великден
16.04.2008 - Извънредно Общо Събрание в Брюксел
28.03.2008 - Семинар посветен на шоколада
16.03.2008 - Редовно годишно Общо Събрание
22.02.2008 - Презентация на More than Gourmet – Представяне на оригинални френски сосове.

2007

08.11.2007 Единен европейски ден за здравословно хранене на деца.
07.10.2007 – 04.11.2007 Стефан Иванов, Дико Томчев и Ради Стамболов присъстваха на обучение за преподаватели по Италианска кухня – област Емилия Романия.
28.10.2007 – Стара Загора – Дивеч – Кулинарна демонстрация и представяне
10.10.2007 – Жоро Иванов, Борислав Паунов, Павел Чаушев взеха участие в подготовката и реализацията на коктейл за 2000 души в сградата на комисията по регионите.
Септември – Гран Трофео д’Оро – участие от Българската страна взеха – Веселина Василева и Иван Караколев.
17.06.2007 – Стара Загора, 18.06-19.06.2007 – ТХСП- София – Хлебарството.
01.06.2007 – 06.06.2007 - Неапол – Италия – Златен медал и купа “Litorale Flegreo nel mondo” – Тони Иванов, Андон Андонов.
Юни - Евро-ток България съвместно с Италиански институт за външна търговия проведе кулинарни спектакли в сградата на театър Сфумато.
07.05.2007 – Велинград, 08.05.2007 – Хасково, 09.05.2007 – Бургас, 10.05.2007 – Варна, 11.05.2007 – Русе, 12.05.2007 – Габрово, 13.05.2007 – София, 15.04.2007 - Стара Загора,16.04.2007, Варна - Барбекю.
15.04.2007 - Стара Загора,16.04.2007, Варна. Демонстрационен семинар “Техники за кулинарна обработка на риба и морски продукти”.
11.03.2007 - София. Демонстрационен семинар по карвинг плодове и зеленчуци. Демонстратор Юри Димо.
08.03.2007 - Париж. По повод организираният от Европейската комисия международен ден на жената, в рамките на изложението Агрокултура, шеф Даниела Георгиева, шеф Цветелина Георгиева и шеф Ваня Иванова, представиха кулинарни рецепти от България. Предложението за представянето на България е инициирано от Евро-Ток Интернационал.
25.02.2007 - Стара Загора, 26.02.2007, Бургас. Демонстрационен семинар по карвинг плодове и зеленчуци. Демонстратор Юри Димо
10-12.02.2007 - Римини, Италия. Пратениците на ЕТБ, карвинг спецът Юри Димо и художник декораторът Филип Славов печелят два златни и два сребърни медала, купата на Италианската кулинарна асоциация, купата за цялостен принос на Световната кулинарна асоциация и купата на Артистика 2007.

2006

14.12.2006 - София. Шеф Реймонд Бендс открива централния офис на Евро-Ток България с гала вечеря.
12.12.2006 - София. Евро-Ток България, Евро–Ток Белгия заедно с 44 ученика от Софийската професионална гимназия по туризъм, приготвят и обслужват в театър „Иван Вазов” вечеря от протокола на белгийският принц Филип, дадена в чест на президента на РБългария, Георги Първанов.
12.11.2006 - София. Евро-Ток България проведе първо общо събрание и отпразнува с коктейл една година от учредяването си.
28-29.10 2006 - Стара Загора. Демонстрационен семинар на тема “Шоколад”.
19.10.2006 - Благоевград. Карвинг демонстрация на Юри по повод откриване на магазин от веригата „Метро” в Благоевград.
12.10.2006 - София. Евро-Ток България изяви становище пред 98 инвеститори и мениджъри в хотелиерството за навлизането на съвременните тенденции и европейските изисквания в ресторантьорството и кулинарията по време на годишния форум на Национален хотелиерски мениджмънт клуб.
11.10.2006 - София. ЕТБ съвместно с Ар и Ар Балкан, организира в Гранд Хотел София семинар на тема „Значението, нуждата и приложението на най-новите евростандарти ISO 22000, IFS, BFS, EUREPGAP”. Бяха дискутирани очакванията на българските производители търговци в областта на безопасността на храните след 01.01.2007 - Лектор д-р Франсин ван Осем- обучител и международен одитор.
04-07.10.2006 - Москва. ЕТБ осигури участието на Юри Димо, готвач в хотел “Радисън САС” в международното състезание Кремълска купа по кулинария, който спечели три бронзови медала и купа за индивидуално участие в дисциплините карвинг композиция и карвинг за време.
02.10.2006 - Белгия. По покана на барон Пиер Ромайер, основател на Евро-Ток Белгия, ръководството на асоциацията присъства на вечерята по случай 20 годишнината от създаването на белгийската асоциация. Жоро Иванов, председател на ЕТБ, подари на барон Ромайер книга „Българската цивилизация”.
30.09-04.10.2006 - София. В резултат от съвместна инициатива на Долче Фертуто, Бон Апети, Евро-Ток Белгия и Евро-Ток България бяха заснети 7 телевизионни предавания представящи белгийската кулинария и култура във връзка с предстоящата визита на белгийския принц Филип в България.
06.08.2006 Стара Загора. Почетният член на ЕТБ, шеф Емил Минев проведе семинар на тема иновационна кухня и представи авторски ястия.
24.06.2006 - Стара Загора. Шеф Тони Иванов, организира и проведе излет за ученици, учители и колеги в планината, където ги запозна с билките и тяхното приложение в кулинарията.
20-21.06.2006 - София. Асоциацията организира първата продуктова презентация на френски сосове “More than gourmet”. Лектор шеф Ед Ван Де Шотбрюгер, Холандия.
09.06.2006 - Бургас. ЕТБ открива регионален офис.
09.06.2006 - Варна. ЕТБ открива регионален офис, председател шеф Желязко Каракашев.
10 .06 2006 - Стара Загора. ЕТБ открива регионален офис, председател шеф Тони Иванов.
05.06.2006 - София. По случай гостуването на шеф Реймонд Бендс и г-жа Илзе Дюподшилд членове на ръководния орган на ЕТИ и представители на Долче фертуто, Евро-Ток България организира демонстрационна кулинарна вечеря, на която гостите готвиха с ученици от СПГТ.
12.05.2006 - София. Почетният член на Евро-Ток България, Иван Звездев приготвя заедно с ученици от Софийската професионална гимназия по туризъм гала вечеря по случай 55-та годишнина на професионалното учебно заведение.
04-07.04.2006 - София. Евро-Ток България провежда тридневен семинар за обучители в СПГХСТ. Лектори - Филип Славов, художник-декоратор и Владимир Бараклийски, майстор сладкар. Участват 14 преподаватели.
27-28.03.2006 - Монстър, Холандия. ЕТБ участва в Генералната асамблея на Евро-Ток Интернационал, по време на която България бе приета за член и обявена за първата източноевропейска страна членка на европейската асоциация на професионалните готвачи.
18.02.2006 - Гранд Хотел София. Управителният орган провежда събрание, на което се дискутира стратегията за развитие на асоциацията, както и направленията за развитие на кулинарията в България.
29.11.2005 Брюксел. Евро-Ток България (ЕТБ) подава документи за членство в централата на Евро-Ток Интернационал (ЕТИ), по време на годишната среща на управителния съвет на организацията.

Accueil | Français