Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Ради Стамболов - Шеф-сладкар    В средите на изкушените от кулинарното изкуство Ради Стамболов няма нужда от представяне. Всички познават сладкаря ентусиаст, който със завидна енергия и неподражаем устрем се бори за налагане на престижа на професията готвач, за обучението на младите кадри, за запазването на българското кулинарно наследство, за навлизане на световните тенденции у нас.
    Ради Стамболов e познат на широката публика като член на журито на първото българско кулинарно състезание “Lord of the chefs” – признание, което получават най-добрите. Дългогодишният му опит, изключителните гурме презентации, многобройните участия в телевизионни и интернет предавания, изявите като водещ на популярни кулинарни събития, допринасят за превръщането му в любимец на малки и големи ценители на добрата кухня и най-вече на шоколада.

Ради завършва сладкарския техникум “Христо Ников”. Стартира своята професионална кариера в хотел “Шератон” в началото на 90-те. Натрупаният опит в обслужването на взискателните клиенти на хотела, вдъхват кураж и вяра в собствените му възможности и стимул за приемането на нови предизвикателства.

Блестящото професионално развитие на Ради Стамболов проправя пътя му до вицепрезидент на Евро-Ток България от създаването на организацията до ноември 2011г. Непосредствено с това продължава своето обучение и квалификация: Завършва Колеж по туризъм във Варна; придобива доцентура по италианска кухня от Scuola Alberghiera e di Ristorazione di Serramazzoni, Италия; специализира вCafè Central Palais Ferstel във Виена, Австрия. Готвил е за 13 президента на различни държави. Работил е в Sheraton Doha Hotel, Катар, като Chef de Party (Pastry), в последствие повишен на позиция Souse Chef Pastry.

Голямата страст на Ради е Шоколадът. Постоянно експериментира с новите технологии, успешно прилагайки ги в „Гаврош”. Собственик е на шоколадовия магазин RS Сhocolatier, където на чаша горещо какао, ценителите могат да (пре) открият неповторими съчетания и вкусове на шоколада.
От 2011 г. разработва шоколадово суши като продукт набиращ популярност по света.

Accueil | Français