Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Ивайло Петков - Шеф-готвач
Ивайло Петков е собственик и главен готвач на ресторант Lazy.
Познат е също като член на журито на първото българско кулинарно състезание ‘Lord of the chefs’, както и от TV реклами. Член е на контролния съвет на Евро-Ток България.

Завършва ТОХ - София, работи в редица ресторанти в България и чужбина, сред които Уно, Крим, Трокадеро, Шератон - София, Шератон – Тирана, Швайцерхоф - Люцерн. От 2006 година ръководи собствен ресторант. Един от малкото ресторантьори, които специализират в сладкарство и хлебарство, завършва редица курсове в Белгия и Франция.

През 2013г. е треньор на Антонио Иванов, който стана готвач на годината. През 2015 г. е ментор на Симеон Николов, който взима купата за ‘Млад готвач. Консултира редица хотели и ресторанти, а от 2014 г. е почетен деец в SOS детски селища България. Изготвя кулинарна книга и корици за списания в продължение на 2 г . с фотографа Тихомир Илиев.

Готвил на редица известни личности, сред които Робърт де Ниро, Том Джоунс, Депеш мод. Обича да ходи по планини, на екскурзии в България и чужбина.
Справил се е с доста предизвикателства, но най-сериозното от тях се оказа да накара злоядия си син да похапва от ястията му

„Шеф готвач не означава само да умееш да сготвиш вкусна и красива храна, а да успееш да менажираш и да създадеш дух в даден ресторант, така че всеки гост да се чувства специален“.


Accueil | Français