Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Борислав Екзархов Шеф-Сладкар

Борислав Екзархов е член на Евро-ток България от създаването на организацията и член на контролния съвет от 2010 г.
Професионалната си квалификация придобива в Техникум по обществено хранене, гр. София, Колеж по туризъм, гр. Варна и Университет за национално и световно стопанство, гр. София.
Специализира при Вилхелм Хендел- Майстор сладкар в Хотел Шератон Виена и Кафе Централ Пале Ферстал, а по-късно италианска кухня в Школа албегиера Ди ресторанте Ди Серамацони, Италия.
Започва кариерата си в хотел Шератон София през 1991 г като сладкар. Пет години по-късно заема поста Главен сладкар. Борислав Екзархов споделя, че работата в хотел Шератон освен голяма чест е била и предизвикателство да задоволи вкусовете на известни гости като Крал Густав (Швеция), Принцеса Анна (Великобритания), Крал Хуан Карлос (Испания), Кралица Беатрикс (Холандия), президентът на САЩ Бил Клинтън, Kанцлерът Хелмут Кол (Германия) и много други светски персони посетили България в периода до 2002 г.
През годините Борислав Екзархов поема различни предизвикателства с цел да усъвършенства способностите си и да придобие нови умения. През 1998 г. започва собствен бизнес с марката Арт Микс и за няколко години успява да я развие до печелившо начинание. През 2003 г отваря врати Арт кафе „Далида”
Бил е консултант по качеството на известни вериги за хранене и хотели като Вила Кафе, Марая, хотел Мария Луиза, Гранд хотел София, ресторанти Виктория, кафе Лаваца, ресторант Асеневци, Велико Търново и др. Работи като Главен сладкар в Карнивал Круиз, хотел Шератон, Познан, Полша и Фред Олсен Круиз, което му дава възможност да придобие богат опит, да срещне кулинарни експерти от цял свят и да обогати портфолиото си от кулинарни рецепти. От 2011 г. отговаря за разработването и реализирането на десертното меню на всички ресторанти от веригата Виктория.
През 2014г. започва съвместна дейност с Ради Стамболов в Сладкишница „Гаврош” - фирма с 15 годишен опит. В портфолиото на фирмата се отличават проекти като Галактически сладолед с течен азот и торта от бъдещето с 3D визуализация.
”Трансформации” е друг проект, който Борислав реализира. Проектът е свързан с трансформирането на нетрадиционни за сладкарството храни в изкусителни десерти,с представяне в София, Стара Загора и Варна







Accueil | Français