Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 СЪБИТИЕТО 
 ПРЕЗЕНТАЦИЯ 
 УЧАСТНИЦИТЕ 
 ПРОГРАМА 
 ЗА МЕДИИТЕ 
 ПАРТНЬОРИ 
За МедиитеПОКАНА

Официално откриване на кулинарен форум „Концепции 2009”

На 13 януари 2009 г. (вторник), в 13,45 ч., в зала 3 на НДК официално ще бъде открит кулинарен форум „Концепции 2009”. Той е организиран от Евро-Ток България.
Старт на форума ще дадат г-н Жоро Иванов – президент на Евро-Ток България, и Даниел Рамо – президент на Евро-Ток Интернационал.
„Концепции 2009” е първата голяма среща на водещите европейски Шеф-готвачи, която се провежда в България. На форума ще се съберат кулинари с опит в ресторанти с 1, 2 и 3 звезди Мишлен, участвали в големите международни конкурси. Над 20 изявени Шеф-готвачи ще представят своите концепции за висшата кулинария за 2009-та година под формата на демонстрационно готвене.
Сред водещите имена в гурме кухнята са Даниел Рамо, президент на Евро-Ток Интернационал, работил в ресторант “La Cravache d’or” с 3 звезди Мишлен, Ренато Фаваро, вицепрезидент на Евро-Ток Люксембург и собственик на ресторант с 1 звезда Мишлен, работил в “Le Сrocodile”, 3 звезди Мишлен, Жак Барнашон, собственик на ресторант “L’Etang du Moulin” с 1 звезда Мишлен, Мортън Томсън - финалист в конкурса Bocuse D’or 2005, 2007, работил в “Kommandanten”, 2 звезди Мишлен, и още топ Шеф-готвачи от Европа. Те ще представят своята креативност и новаторство и ще покажат тенденциите в гурме кулинарията за 2009-та година.
Кулинарният форум ще продължи до 15 януари. През тези 3 дни всеки готвач ще има възможност да приготви и презентира пред публиката по едно или повече ястия и да отговаря на въпроси.
Кулинарният форум „Концепции 2009” има за цел да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки. Това събитие е и прекрасна възможност да се ползва огромния кулинарен опит на големите европейски Шеф-готвачи.
Генерални партньори на събитието са Националният Дворец на Културата, България Ер, Гранд Хотел София, минерална вода „Банкя” и Метро Кеш енд Кери България.

Моля, потвърдете вашето присъствие на телефон:
Райна Соколова – Евро-Ток България, 0897/878 661, rsokolova@euro-toques.bg, www.euro-toques.bg
Ралица Узунова - Мениджър Връзки с обществеността, Гранд Хотел София, 02/ 811 0 999, 0887 200 404, r.uzunova@grandhotelsofia.bg
Accueil | Français