Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 КОНЦЕПЦИИ 2013 
 УЧАСТНИЦИТЕ 
 ПРОГРАМА 
Участниците

Кулинарен форум “Концепции”

21 и 22 март, 2013 г.

Трето издание


След успеха на първите две издания, Евро-Ток България ще организира Кулинарен форум “Концепции 2013”, посветен на Испанската кухня.

Информацията за участниците и техните рецепти може да изтеглите от тук: Recipes Concepcii 2013.pdf Recipes Concepcii 2013.pdf

Участниците са:

Шеф Фиро Васкес


Фиро Васкес e Главен готвач и собственик на ресторант “Оливар”, който се намира в североизточния район на Мурсия, Испания.
Ресторантът му притежава едно слънце /звезда/ в пътеводителя на Репсол за 2011 г. и сертификат от Европейската централа EFQM за превъзходно качество. Член е на Евро-Ток Испания. Администратор на производството на зехтини в Морая, съучредител на Ордена на производителите на зехтини в Мурсия, Президент на Дружеството “Приятели на зехтин Екстра Върджин”, произвеждан в областта на Мурсия.
Дълго време преподава Технология на хранене в Университета на Мурсия.

Рубен Алварес Ибаньес


На крехката 13-годишна възраст Рубен започва да учи гастрономия във Висшето училище по хотелиерство и ресторантьорство в Мадрид, получавайки възможност да заработи в областта, която по-късно ще се превърне в негова професия и страст. През следващите четири години, като се възползва от коледните и великденските празници, той натрупва опит в сладкарница„Тотел“ в Елда. В хода на обучението си развива уменията си и в десертната секция на ресторант „Ел Чафлан“, както и в магазин за сладкиши „Арикате“, и двата в Мадрид.

През 1999г. получава възможност да работи като майстор-сладкар в ресторант „Ел Дивино“ в Ибисаза целия сезон. Работи и за ресторант „Аларич“ в Новелда, както и за сладкарници като „Далуа“ в Лече и „Селви“ в Алдая, поемайки няколко специализации едновременно, за да задълбочи познанията си.

През 2003 г. професионалното му развитие тръгва в нова посока под наставничеството на Рамон Морато в „Аула Чоковик“, като в продължение на три години поделя времето си между работата при него и тази в ресторант „Мас д’Осор“ (собственост на Нанду Хубани). Тъкмо тогава открива вълнуващия свят на шоколада.

В момента участва в разработването на продукти и рецепти за професионалния пазар, а също и в провеждането на курсове в страната и чужбина. Професионалист, едновременно неспокоен по дух и неконформист, той въвежда в работата си свой собствени стил, отразяващ влияния и от други дисциплини.

СЕРХИО ПЕРЕСРодом е от Мадрид, влечението си към кулинарията придобива от баба си по майчина линия и преди 16 години решава да се посвети на него. Началото е поставено в ръцете му от истински професионалисти като се опитва да придобие колкото се може повече познания от тях. През 1995 година получава място като стажант в elBulli и след сезона решава да започне своя кариера като работи в чужбина - в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас и Хавай. Интересите му се простират извън кухнята и през 2001 година основава собствена компания Chefwear Spain, занимаваща се с внос и производство на униформи, работа, която той комбинира с различни дейности в кухнята и продължаване на образованието си и получаване на степен Магистър по Мениджмънт, продажби и маркетинг.Пет години по-късно създава ChefsLab (
www.chefslab.com) работилница за обучение, където развива различни дейности като обучение, консултации, презентации, демонстративно приготвяне на ястия, кетеринг и специални събития като различни гастрономични конгреси.


Буквално обикаля света по време на своята кариера – приготвял е ястия в Португалия, Франция, Италия, Гърция, Германия, Швейцария, Холандия, Англия, Ирландия, България, Норвегия, Швеция, Мароко, Египет, Израел, Бразилия, Колумбия, Панама, Доминиканска република, Сингапур, Мексико, Индия, Канада и Съединените щати.

Антонио Иванов


Антонио Иванов проявява интерес към кулинарията още от много малък.
Започва своето професионално развитие преди 3 години в елитни столични ресторанти, а от година и половина е под ръководството на Шеф Ивайло Петков собственик и главен готвач на Ресторант “Лейзи”. Трудно би определил коя е кухнята, от която се интересува най-много. Проявява любопитство и жив интерес към всичко свързано с кулинарното изкуство.

Антонио участва на българските квалификации за ''Bocuse d'Or'' и е сребърен медалист от ''Кулинарна купа България 2012'' за млад готвач.
Неговата мечта е да обиколи света и да почерпи опит от много места и много култури.

На Кулинарен форум “Концепции 2013” Антонио Иванов ще бъде представен от Шеф Ивайло Петков

Цветомир Тодоров


На 18 години от гр. София.
В момента се обучава, последна година, в ПГТ- гр.Банкя. Практикувал и трупа опит в елитни столични ресторанти, като ресторант “Seasons”-Хилтън, ресторант “ Shades of Red” -Гранд Хотел София и др. Бил е част от екипа, представял България на есенният фестивал в Брюксел - “Eat Brussels”. За Цветомир готварството е страст и удоволствие, да вложи част от себе си, приготвяйки с най- голямо внимание ястия, комбиниращи различни вкусове, аромати и текстури.
Мечтата му е да изучи кулинарното изкуство и да стане популярен шеф-готвач със собствен стил и неподправен почерк.

На кулинарен форум “Концепции 2013” Цветомир Тодоров ще бъде представен от шеф Сидония Радева

Калоян КолевЗанятие: Студент в 3-ти семестър, Кулинарна Академия HRC, България

Калоян Колев е студент в 3-ти семестър в програма Кулинарни Изкуства на Кулинарна Академия HRC. Предметите, които изучава включват практически кулинарни модули заедно с Управление в хотелиерството, Финансов мениджмънт, Ресторантьорство, Човешки ресурси, Маркетинг в туризма.

В рамките на 3-ти семестър, Калоян е обучаван в реална среда в единствения в България висококласен учебен ресторант – ресторант Таланти към Кулинарна Академия HRC в столицата на България, София. В Таланти Калоян се обучава на всеки аспект в дейността на ресорант, в т.ч. на позициите Помощник главен готвач, сервитьор, мениджър на ресторант.

Автобиографията на Калоян включва професионален опит в България и САЩ на различни позиции в кухнята като помощник и шеф де парти. Калоян е прекарал и 6 месеца като стажант в своето кулинарно образование в W Doha в столицата на Катар – Доха, в един от ресторантите на известния Жан-Жорж Фонгерихтен, където Калоян преминава практика в различни секции в кухнята: студена кухня, рибни ястия, паста, меса и пица.

Калоян Колев е енергичен млад шеф-готвач, който е на път да завърши кулинарното си образование с 6 до 12 месеца професионален стаж в САЩ


На кулинарен форум “Концепции 2013” Калоян Колев ще бъде представен от шеф Робин Виляреал


Михаил Николов


Михаил Николов е роден във Варна, където завършва езикова гимназия. Работи, като готвач от 6 години, а от 12 знае, че това е професията му за цял живот. Професионалния му стаж до сега е изцяло в България. В момента заема длъжността Заместник Главен готвач в „Кенди клуб - Кемпински хотел Зографски” и технолог към “Happy-bar & Grill”. Кулинарното изкуство го влече, поради ред причини, но най-важната от тях е неговата философия - „Работата не е работа, когато ти доставя удоволствие”. И шеговито подхвърля “Ето защо до сега в живота си не съм работил”.

На кулинарен форум “Концепции 2013” Михаил Николов ще бъде представен от Шеф Ради Стамболов

Accueil | Français