Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Евро-Ток България ще вземе участие в Първата Национална олимпиада по здравословно хранене
Евро-Ток България ще вземе участие в Първата Национална олимпиада по здравословно хранене

Първата Национална олимпиада по Здравословно хранене се организира от сайта olimpiada.zdraveya.com, с подкрепата на МОНМ, Столична община и Евро-Ток България.

В нея ще вземат участие ученици на възраст между 9 – 11 години от над 120 училища в страната. Ще бъдат проведени 3 образователни часа на теми: „Хранителна пирамида”, „Правилно хранене”, „Какво има в храната?”. След провеждането на часовете, придобитите знания на децата ще бъдат изпитани чрез онлайн базирани въпросници на сайта на олимпиадата www.olimpiada.zdraveya.com. На 1 юни, Mеждународния ден на детето, ще бъдат обявени победителите.

За финала на олимпиадата са осигурени и атрактивни, индивидуални и групови награди.

Стартът на олимпиадата бе даден на пресконференция, провела се на 10 март 2011 г. (четвъртък) от 11.00 ч. в 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри” (София).

На пресконференцията взе участие заместник-министърът на образованието, младежта и науката г-жа Милена Дамянова, която посочи мерките от страна на Държавата за изграждане на здравословни навици на подрастващите. Тя разясни и всички детайли около провеждането на олимпиадата. Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова представи стратегиите с цел подобряване на хранителната култура на учениците в столичните училища. Д-р Мария Русинова, специалист по хранене и диететика, директор на Комплекс за детско хранене с Банка за майчина кърма в София, говори за Здравословното хранене на децата в България. Като специален гост на събитието присъства Ути Бъчваров, който приготви здравословен обяд на децата. По време на откриването малчуганите бяха запознати и със сайта: www.olimpiada.zdraveya.com, чрез който ще могат да вземат участие в олимпиадата. На него те ще могат да получат и допълнителни полезни съвети по балансирано и здравословно хранене, както и да намерят увлекателни игри и забавления.

Евро-Ток България в партньорство с Националния център за опазване на общественото здраве пое ангажимент да предостави здравословни менюта за сайта, като по този начин съдейства за създаване на здравословен и балансиран режим на хранене в българските семейства.


Accueil | Français