Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Кулинарната академия HRC в Добрич организира летни курсове

HRC Culinary Academy Cook with the Chefs!

“Подобрете вашите кулинарни умения за няколко дни!”
Обучавайте се в кухните на Lord of the Chefs

Това лято очаквайте - Cook with the Chefs - летните курсове на HRC Кулинари Академи в кухните на Lord of the Chefs. Задоволете любопитството си и в рамките на няколко дни се гмурнете в тайните на италианската, френската и новата българска кухня или се разходете в страната на изисканите напитки и вина, висшата кулинария и кафето.

Всички курсове са комбинация от демонстрации в нашата Демо зала и практически занятия на обучаемите в кухните на Академията.

За подробна информация, моля пишете на info@hrcacademy.com или се обадете на тел.: +359 885 398 667.
Cook with the Chefs: Италианска кухня

Въведение в принципите на планирането, подготовката и представянето на храни от "La Bella Italia". Курсът набляга на италианските съставки, традиционната и съвременната италианска кухня, както и структурата на менюто и мястото организацията на производството. Обучаемите ще научат тенденциите, ароматите и кулинарните техники, уникални за италианската кухня и презентирането на ястията. Готови ли сте да приготвите най-доброто ризото, домашна пица и пресни макаронени изделия? Ако отговорът е „Да”, запишете се днес!

Продължителност на курса: 3 дни
Възможни дати: Юли 18-20; Август 2-4; Август 15-17; Август 31-Септ. 2; Септ. 7-9


Cook with the Chefs: Френска кухня

Този курс е разработена за хора, които имат специален интерес към френската кухня и култура. Програмата дава възможност на участниците да научат практически кулинарни техники от професионален майстор-готвач и да изследват кухнята, виното, историята и част от френския език и култура. Програмата е предназначена да научи да се разпознават френските кулинарни техники и културните постижения.
Готови ли сте да приготвите френските „основни сосове", цвъртящо картофено суфле или Crêpe Suzette? Тогава този курс е за вас, запишете се!
Продължителност на курса: 3 дни
Възможни дати: Юли 25-27; Август 3-5; Август 9-11; Август 29-31; Септ. 7-9


Cook with the Chefs: Нова българска кухня


Този курс изследва богатата история на България, както и влиянието на много култури, които са били на нашата територия през вековете. Използвайки културните познания майстор-готвачът ще ръководи обучаемите при подготовката на традиционни ястия, приготвени по един модерен начин. Употребявайки български продукти като кисело мляко, саламурено сирене, пресни зеленчуци, картофи, боб, леща, свинско и пилешко месо, готвачът ще покаже как тези съставки, след като вече са били използвани за направата на гювеч, могат да бъдат представени по изцяло съвременен, артистичен и вкусен начин. Ще бъде поставен акцент върху избора на съставки, методите за готвене, изграждането на вкус, презентация и автентичност на рецептата. Какво чакате още? Регистрирайте се днес!
Продължителност на курса: 3 дни
Възможни дати: Август 1-3; Август 10-12; Август 17-19; Август 29-31; Септ. 7-9


Drink with the Chefs: Вина и напитки

Практически, мулти-сетивен подход към обучението, предлагано от HRC Кулинари Академи ще разшири и задълбочи разбирането ви за частта „напитки” в израза „храни и напитки”. Преглед в детайли на историята, културата, лозарството, производството на вино и регионалната гастрономия. Чрез упражнения, студентите се запознават с различните техники за оценяване,на напитките и съответния речник. Разглеждат вината и напитките като съставки в по-голямата двойна арена на храни и напитки. Пийте с шеф-готвачите през това лято и се запишете днес!
Продължителност на курса: 2 дни
Възможни дати: Юли 28-29; Август 1-2; Август 11-12; Август 29-30; Септ. 8-9Eat with the Chefs: Висша кухня / Обслужване

Този курс запознава студентите с аспектите на висшата кулинария, включително международни, както и класическа кухня, професионални техники, обслужване, презентация на ястията, работа с кафе и напитки, както и изкуството на съчетанието на храни и напитки. Обучаемите ще се запознаят с важността на последователността и професионализма при приготвянето на ястия в работна среда в кухните на Академията. Целта на курса е да "съживи" опита, както от гледна точка на обслувжащите, така и от гледна точка на обслужените с цел да се изгради ценностна система на изкуството на правилното хранене.ка на обслужените с цел да се изгради ценностна система на изкуството на правилното хранене. Запишете се сега!
Продължителност на курса: 3 дни
Възможни дати: Юли 20-22; Август 24-26; Август 31-Септ. 2


- Всеки участник трябва да бъде подходящо облечен, а именно с удобни маратонки / затворени обувки и бяла риза / тениска
- Всеки участник ще бъде снабден с професионалнa престилка за готвене за времето на курса
- На всеки участник може да се предостави набор от професионални ножове с наемна цена от 15.00 лв (с допълнителен възстановяем депозит в размер на 50.00 лева)
- Кандидатът трябва да плати 30.00 лв. невъзвръщаем депозит към момента на регистрацията за курса, а останалата сума - не по-късно от три дни преди неговото начало.

За повече детайли може да посетите сайта на HRC академията: http://bg.hrcacademy.com/262//default.ecms

Accueil | Français