Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Chivas Gourmet Salon

Chivas Gourmet salon

С подкрепата на Евро-Ток България


По време на Chivas Gourmet salon едни от най-добрите кулинари на България ще демонстрират уникални умения в областта на висшето кулинарно изкуство. Евро-Ток България обединява едни от най-креативните български готвачи, притежаващи международен опит дори от ресторанти със звезди Мишлен. Новости в кулинарията ще покажат Жоро Иванов, Борис Петров, Ради Стамболов и други ключови професионалисти. Те ще демонстрират молекюлярно готвене, работа с азот и много други световни техники в областта на гурме културата. Френски макарони, шоколадови трюфели, чушкова майонеза, течни крокети, мини сорбе с диня и перно са само част от кулинарните изкушения, които присъстващите могат да дегустират.
В рамките на салона своята кулинарна визия ще покажат и няколко от най-добрите български ресторанти.
Евро-Ток България е първата кулинарна организация от източна Европа, присъединила се към Евро-Ток Интернационал, официален консултант на Европейска комисия и Европейски парламент в областта на храниете, виното и аквакултурите. Основната цел на Евро-Ток България и на този салон ще бъде да представи кулинарното изкуство по начин, обединяващ палитра от вкусове и висок професионализъм.
Евро-Ток Зона
/Представяне на едни от най-изисканите ресторанти в София/

РАБОТНА ПРОГРАМА

24 ноември:

12.00 – 15.00 ч. Ресторант “Къщата с часовника” - http://www.clockhousebg.com
Шеф Стефан Иванов
  16.00 – 19.00 ч. Сладкишница “Гаврош” - http://www.gavrosh.com
  Шеф Ради Стамболов
   25 ноември:

   12.00 – 15.00 ч. Ресторант “Крим” - http://krim.bg
   Шеф Джовани Порку
     16.00 – 19.00 ч. Ресторант “ВРАТАТА” - http://www.restaurant-vratata.com
     Шеф Любомир Калев
      26 ноември:

      12.00 – 15.00 ч. Ресторант “ SASA” - http://www.sasa-bg.com
      Шеф Мартин Костадинов
       16.00 – 19.00 ч. Шеф Борис Петров - - Ресторант Te Quiero
       “Вкусът на Фрезко”

       ФИРМИ УЧАСТНИЦИ
       в Chivas Gourmet Salon 24-26.11.2010 г.


       ВИНА И АЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

       Перно Рикар България ЕООД – основен партньор на събитието
         Перно Рикар България е официален вносител на спиртни напитки и вино и е част от френския холдинг Перно Рикар Груп. Притежава марките Chivas Regal, Jameson, Ricard, Ballantine’s, Absolut, Beefeater, Havana Club, Martell, Kahlua, Malibu, Mumm, Perrier Jouлt, Jacob’s Creek и много други.
       Историята на двамата предприемчиви шотландци Джеймс и Джон Чивас е като приказка за сбъдналата се мечта. Тъй като по онова време малцовото уиски не се е отличавало с особено качество, братята Чивас решили да създадат продукт, който отговаря на вкусовете и изискванията на клиентите им. След няколко години усилено селектиране и многобройни опити, те създали известната и до днес марка Chivas Regal 12 YO - богата и ароматна напитка, която гали сетивата, кара кръвта да закипи и изостря ума.

       А когато през 1837 година кралица Виктория седнала на престола и нейната свита започнала да търси най-добрите доставчици за височайшата трапеза, най-естествено било уискито на шотландците Чивас да се озове там.

       Независимо от гордия си шотландски характер, най-голямото си международно признание блендираното уиски на двамата братя постига отвъд океана. През 1909 година в Америка се лансира първото в света луксозно уиски – Chivas Regal 25 YO. Именно там напитката на Джеймс и Джон пожънала небивал успех, благодарение на невероятната любов към живота на американците и усета им за хубав алкохол.

       В началото на ХХ век Америка е в подем и наистина е страна с неограничени възможности, мащабни проекти и грандиозни планове. Благодарение на лекия си и благороден вкус, Chivas Regal било възприето като елемент от "стария свят", който бил високо оценен от "новите" американци и много бързо намерил пътя към сърцата и домовете им.

       Първоначално уискито запазило традиционния си външен вид и не се продавало в луксозни опаковки, но скоро бил разработен разпознаваемият дизайн на етикета, който познаваме и днес. Сребърната кутия, изобразяваща хералдически символи, разкрива благородния произход и рицарския дух на древен шотландски клан. Това изображение символизира духа и историята на Шотландия. Символите предават настроенията на времето и победния дух на братята Чивас. В Америка уискито също придобива символа на победата. Chivas Regal навлиза в киното, става участник в няколко филмови сцени, а чаша уиски става неизменен атрибут на актьорите и скоро се превръща в елемент на изискания начин на живот.

       Ето защо най-известното шотландско уиски Chivas заслужи да бъде включено и в името на Gourmet Salon 2010 и да му придаде елегантност, стил и престиж.
        Анжелус Естейт АД
        Производител на вината с марката Анжелус Естейт.

        Винарско имение Анжелус Естейт е един от новите диаманти на родното винопроизводство и се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, обл. Нова Загора. Притежава 1065 дка нови лозови насаждения, които включват както червени сортове - Мерло, Каберне Совинъон, Каберне Фран, Сира и Пти Вердо, така и бели сортове – Шардоне, Совинъон Блан, Траминер и Вионие.

        В близост до лозовите масиви се изгражда избата, която ще отвори врати за гроздобер 2011г. Тя ще впечатлява с изключително модерна архитектура, съобразена с най-новите тенденции във винопроизводството и с нуждите на гостите на имението.
         БЪЛГАРСКА КОНСУЛТАНТСКА КОМПАНИЯ ЕАД
         Производител на вината с марката Strymon

         Произвежда лимитирани серии купажни вина с марката Strymon от лозовите масиви, намиращи се по поречието на река Струма в землището на село Левуново, на 15 км от гр. Сандански. Ще представи Merlot х Shiraz – реколта 2009, Rose реколта 2009.


         Домейн Бойар
          Производител на вината с марката Domaine Boyar
         Royal Selection Chardonnay 2009
         Ars Longa Рубин, Мерло и Каберне Совиньон 2009 – най-новата серия вина на Домейн Бойар.

         Solitaire Grands Cepages – Класическия бордо бленд Solitaire Rakia         ЛОЗЕНСКА ЛОЗА ООД
           Производител на вината с марката Bulgarian Heritage от лозовите масиви, намиращ се край град Килифарево
         - Pinot Noir – реколта 2009
         - Pinot Gris – реколта 2009


         Изба Карабунар - Отлежала ракия Културна - резерва 2003
          Тера Тангра ООД
          Производител на вината с марката Terra Tangra

          Вина от лозовите масиви на Сакар планина
          - Сингъл Барел - реколта 2007, вина от серията Ятрус – реколта 2007, както и вино от органично грозде /първото в България/ - реколта 2008.

          Dragomir winery estate
          Производител на вина с марката PITOS, KARIZMA, THE PROJECT, AMRITTA и други.

           МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
            Балкански Млечни Продукти ООД
            Предлага на пазара висококачествени млечни продукти Frezco,
            произвеждани от мандра Дядо Либен – Копривщица


            Фивепи ООД – партньор
              Ексклузивен вносител и дистрибутор на марките Frico (Холандия), Bergader (Германия), Alpenhain (Германия), Rupp (Австрия), Debic (Белгия), Castelli (Италия)

            Сред партньорите на Chivas Gourmet Salon е и фирма Костадинов-Райков ФИВЕПИ ООД, която повече от 15 години е ексклузивен вносител и дистрибутор на марките Frico (Холандия), Bergader (Германия), Alpenhain (Германия), Rupp (Австрия), Debic (Белгия), Castelli (Италия) и на други висококачествени сирена и млечни продукти.

            Уникалните условия създават уникални сирена – това е максимата за Frico, който вече повече от 125 години се занимава с производството на типични холандски сирена. Въпреки че компанията е преминала през големи промени от създаването си като малка фирма до утвърждаването си като най-големия производител на сирена в Холандия, едно нещо е останало непроменено – любовта към сиренето.

            Бергадер (Bergader Privatekдserei GmbH) е първата частна мандра производител на синьо сирене в Германия, основана 1902г. Днес Бергадер е лидер в производството на млечни деликатесни продукти. Успехът им е базиран на дългогодишен опит в производството на деликатесни сирена, което гарантира тяхното високо качество. Едно нещо никога няма да се промени - Бергадер е била, е и ще продължава да бъде семейна фирма.

            Специално за Chivas Gourmet Salon фирмата ще представи някои от най-новите си продукти - сирене Гауда от козе мляко, Bergader Basils – оригинално пушено сирене, приготвено според сто годишна технология с опушване върху букови дърва и други млечни деликатеси.


            МЕСНИ И РИБНИ ДЕЛИКАТЕСИ

            Би Ейч Агро ООД
            Изискани храни и напитки от цял свят

            Рибни деликатеси от фирма “YURRITA”, Испония - Линия “LOREA GOURMET”
            От 2007 г. представяме на българския пазар една от легендите на испанските рибни деликатеси, 130-годишната фирма „YURRITA”. Изисканите продукти на фирмата присъстват в повече от 50 държави (Япония, САЩ, Европа и др.) под търговската марка “LOREA GOURMET”. Всички продукти на фирмата се обработват и опаковат само ръчно, което гарантира безкомпромисно качество и несравними вкусови качества. Продуктовата линия “LOREA GOURMET” включва две групи продукти, представени както за търговия на дребно, така и за кетеринг:
            Бонфиле от аншоа в зехтин и с каперси. Процесът на приготвяне на бонфилето е около 8 месеца. Бонфиле от Бяла риба Тон (най-скъпият и изискан вид) в зехтин, включително и така наречена „Вентреска” (долно бонфиле от риба тон, най-вкусното и най-нежното) от бяла риба тон.


            ВиВенда– партньор
              Вносител и производител на месни деликатеси и екзотични месни продукти. Внос на американско говеждо от щата Небраска, говеждо от специалната порода Black Angus, месо от млечни телета и други месни специалитети.
            ВиВенда е старолатинска дума, с която древните народи са описвали, храната като общо понятие. Буквалният превод на думата е „за живота”, „на живота”, „това, от което се нуждае животът”... През 12 век от vivenda е произлязла думата viande – месо, деликатес, храна, превъзходно блюдо. Близки до корена на Вивенда са и думи като „живот, настроение, приповдигнат дух, начин на живот” и други. За работещите във фирмата в смисъла на думата Вивенда е въплътена концепцията на работа, разбиранията и погледът към света, грижата към всеки детайл от бизнеса и това е така вече десет години. Това ги е направило пазарен лидер в бранша, който отстоява позицията си на новатор.

            На Chivas Gourmet Salon фирма Вивенда ще представи американско говеждо от сърцето на щата Небраска. Американското говеждо е висококачествено, пълноценно и безопасно месо, което е завоювало неоспорима репутация сред ценителите на изисканите блюда със своя превъзходен вкус, крехкост и равномерна плътност. То се класифицира според плътността и прошареността. Силно прошареното говеждо месо получава най-високата оценка за качество Prime, следвана от Choice. Породите говеда са Hereford и Aberdeen Angus, като специалният хранителен режим и подбора на съставките придават на месото великолепна мраморирана шарка. Животните се отглеждат свободно, без хормони, стероиди и антибиотици.

             Микроарт 7
             Производител на висококачествени месни продукти и деликатеси

             От фирмата с основание споделят – „Преди 18 години нашите немски партньори ни научиха как да произвеждаме колбаси, как да подбираме месото за тях, как да контролираме технологията.
             Научиха ни и на нещо много важно! На уважение, лоялност и коректност към клиентите.
             Ние не подведохме нашите клиенти и се гордеем с това. Всеки опитал нашите колбаси става постоянен наш почитател, а ние се стараем да не го разочароваме!
             Нашите колбаси са печелили много медали на различни дегустации в т.ч. и на дегустация на DLG в Германия.”


             СИЛВЕКС КОМЕРС ООД– партньор
             Вносител на висококачествени морски и рибни деликатеси

             Фирмата предлага на българския пазар богато разнообразие от висококачествени морски продукти: пушени, мариновани, натурални филета от НОРВЕЖКА СЬОМГА И ПЪСТЪРВОВА СЬОМГА, пушена сьомга “Балик”, пушени екзотични риби: халибут, меч, тон, змиорка; ирански черен хайвер от БЕЛУГА, ЕСЕТРА и СЕВРУГА - пресен СЬОМГА ХАЙВЕР от Аляска, Норвегия и Русия; пресни стриди; екзотични бели рибни филета и непрекъснато обогатява листа с нови асортименти за българския пазар.


             Търговска Къща Тапс и Кировски ООД
             Производител на деликатесни ястия от охлюви, приготвени по традиционни
             френски рецепти.
              ШОКОЛАД, КАФЕ, СЛАДКАРСКИ ИЗДЕЛИЯ

              ВДГ АД Вандергеетен
                Внос и дистрибуция на шоколад, бисквити, захарни изделия, сезонни артикули и снаксове от Белгия, Холандия, Германия, Полша, Франция и Ирландия

              Примо - 3 ООД

              Вносител на “PELLINI Caffe” и шоколадови изделия Venchi
              Venchi е водещ италиански производител на шоколад и джелато от премиум сегмента. Продуктите се характеризират с изключително високо качество и имат за цел да задоволят най-големите желания на своите потребители. Продуктите на Venchi имат селективна дистрибуция и се предлагат в специализирани магазини и бутици, като в България ще бъдат представени в собствения бутик на бул. Витоша и ул. Солунска.

              “PELLINI Caffe” e една от петте най-големи компании за кафе в Италия и сред водещите компании на световните пазари на пакетирано кафе. Продуктите на PELLINI са висококачествени и предназначени за ценители. Сред най-успешните кафета са PELLINI TOP, специално подбрана смес от 5 вида 100% Арабика, както и PELLINI BIO, което дава възможност на потребителите да усетят истинския вкус на органичната арабика.


              Раух България ЕООД– партньор
              Дистрибутор на натуралните сокове Happy Day, нектарите Bravo, Студен чай Rauch и студено кафе Cafemio


              МИНЕРАЛНА ВОДА

              Авенди ООД
                Официален вносител и дистрибутор на високоалкохолни напитки, гурме сосове, плодови концентрати за коктейли на минералните води Perrier, Vittel и S.Pellegrino& Acqua Panna
              San Pellegrino и Acqua Panna са тясно свързани със света на виното и висшата кулинария. Те са официални води на ASI (Международната асоциация на сомелиерите).
              Профилът на двете води е изключително подходящ за дегустации с вино и с изискани ястия.
              Подходящото съчетаване на различните видове вина и изискана кухня с двете води разкрива по-добре вкуса на виното и на храната, като увеличава удоволствието от консумацията им.

               ПУРИ

               Калиман Карибе ООД

               Ексклузивен дистрибутор на световно признатите марки хавански /кубински/ пури Habanos s.a. – Cohiba, Romeo y Julieta, Montecristo, Partagas, H.Upmann и др.
               и управлява собствена специализирана верига луксозни магазини Premium Cigar and Tobacco за търговия на дребно с хавански пури, пурети, тютюни и аксесоари. Компанията също така представлява световно известната верига бутици за кубински пури La Casa del Habano под лиценза на Habanos s.a за България.


               ПРИБОРИ И АКСЕСОАРИ

               Solingen Tsvetko Georgiev & Sohn GmbH
               Вносител на продукти с марката Solingen - прибори и аксесоари


               Солинген
               Продуктите с марката Solingen - прибори и аксесоари, отдавна са синоним на високо качество и винаги определят стила и мярката в производството на продукти от такъв вид, по които всички се равняват. Те са постигнали превъзходно съотношение на цена – качество – дизайн – ергономичност.


               ПАРТНЬОРИ
                Sunlight Travel
                  Туроператор, предлагащ най-висок стандарт на професионализъм в услугите корпоративно обслужване, конгресен туризъм и SPA&Wellness програми.
                Евро-Ток България
                  /Европейско сдружение на професионалните готвачи/

                Българско гурме общество
                  Неправителствена организация


                PR Team
                Агенция за интегрирани маркетингови комуникации
                =====================================================
                ЕВРО-ТОК БЪЛГАРИЯ – EURO-TOQUES BULGARIA
                www.euro-toques.bg, info@euro-toques.bg, 0897/878 661
                София 1000, ул. Гурко № 1
                Accueil | Français