Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
Евро-Ток България в експертното жури на Lord of the Chefs

Членове на Евро-Ток България в експертното жури на
Lord of the Chefs
Членове на експертното жури на Lord of the Chefs са ключови професионалисти от Евро-Ток България - шеф-готвач Ради Стамболов, шеф-готвач Борис Петров и шеф-готвач Ивайло Петков. Консултант на предаването е шеф-готвач Жоро Иванов.

Шестнайсет ще бъдат претендентите за титлата Първи български Lord of the Chefs, копродукция на bTV и "Седем-осми”. Девет мъже и седем дами ще демонстрират своите кулинарни умения в първото по рода си телевизионно кулинарно състезание. Сред тях зрителите ще видят както професионални готвачи, така и любители.

Кулинарните умения на участниците ще бъдат оценявани в продължение на 3 месеца

Освен че ще трябва да приготвят изискани ястия от различни национални кухни, кандидатите ще се състезават и за бързина, изобретателност, както и за работа в екип, независимо от вече откроилите се противоречия между някои от тях.

Кои са шестнайсетте финалисти, през какви изпитания ще трябва да преминат и как ще се справят с поставените задачи, ще стане ясно от 15 март, 20 ч., когато Lord of the Chefs ще стартира със зрелищен двучасов епизод.

Всеки вторник и четвъртък от 21 ч. зрителите на bTV ще стават свидетели на истински кулинарни шедьоври, на емоционални сблъсъци и ожесточени битки за приближаване към победата.

В състава на журито са:

Ради Стамболов е вицепрезидент на Евро-Ток България от създаването на организацията. Притежава доцентура по италианска кухня от Школа "Албегиера Ди Ресторанте Ди Серамацони”, Италия. Специализирал е във Виена. Готвил е за 13 президенти на различни държави. Натрупал е професионален опит в множество елитни ресторанти, включително в хотел от елитна световна верига в Катар, като Souse Chef Pastry. Собственик е на компания за сладкарски изделия.

Борис Петров е работил е в 5-звезден хотел от елитна световна хотелска верига и в едни от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за Испания. Там работи при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при Феран Адрия – име, познато на всеки готвач, а и на широката публика. От 2003 година работи в елитен ресторант в град Солоу, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант на Хавиер Саньол в Тарагона като Шеф-готвач. През 2007-а се връща в България и започва работа в един от най-елитните ресторанти. В настоящия момент е Шеф-готвач на популярен столичен ресторант. Борис Петров е член на контролния съвет на Евро-Ток България.

Ивайло Петков е работил в редица известни ресторанти в България и чужбина. Кариерата му продължава в 5-звезден хотел в София, след което и в хотел от същата верига в Тирана. Ивайло Петков е един от младите ресторантьори и съсобственици на ресторант. Изготвя кулинарна книга и корици за списания в продължение на 2 год. с небезизвестния фотограф Тихомир Илиев. Обожава темата “шоколад” и както казва той - “ако завършиш с хубав десерт, то това е да прочетеш книга с happy end”.

Жоро Иванов е президент на Евро-Ток България от създаването на асоциацията и шеф-готвач в столичен петзвезден хотел. През януари 2010 г. той бе избран и за Вице президент на Евро-Ток Интернациаенал. Завършил е Френски Кулинарен Институт в Ню Йорк. Седем години е работил като шеф-готвач в ресторант в Брюксел. Работил е и като шеф-готвач в Посолството на Република България в Рим, към Българската мисия в Европейската Комисия в Брюксел, в Организацията на Обединените Нации, Ню Йорк, САЩ. През 2008 г. е избран за Почетен готвач на Президента на Република България.

Галерия от официалното представяне разгледайте на: http://styklendom.com/news/spetsialno/story/lifestyle/galleries/galeria/1358055890-Ofitsialnoto_predstavyane_na_Lord_of_the_Chefs_v_snimki.html


Повече информация за специалния двучасов епизод, с който стартира Lord of the Chefs, можете да видите на:
http://www.btv.bg/story/73738979-Napregnati_kulinarni_bitki_i_bezkompromisno_juri_v_epizod_1_na_Lord_of_the_Chefs.htm
l

Accueil | Français