Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 ОБРЪЩЕНИЕ 
 ИСТОРИЯ 
 КОДЕКС 
 ЦЕЛИ 
 ЕКИП 
 ДРУГИТЕ ЗА НАС 

Добре дошли на сайта на Евро-Ток България

Обръщение на председателя на Евро-Ток БългарияГ-н Жоро Иванов

Скъпи приятели,
Добре дошли на сайта на Евро-Ток България – организация с 10 годишна история. Като неразделна част от Евро-Ток Интернационал –официален консултант на Европейската комисия в областта на храните, ние се стремим да поддържаме европейските кулинарни ценности и да развиваме потенциала на тази професия. Евро-Ток България беше избрана за страна вице президент, което е още едно признание от страна на европейските ни колеги за работата ни.
Нашите усилия са насочени в няколко основни посоки – създаване на позитивно отношение към храната и здравословното хранене при децата, развитие на българските кулинари, издирване и съхранение на автентичното кулинарно наследство на България и др. В тази връзка всяка година организираме Общоевропейския ден за здравословно хранене и готвене заедно с деца. За да подкрепяме нашите колеги организираме международния кулинарен форум „Концепции“. Имаме изграден Евро-Ток център за професионално обучение, където се провеждат лицензирани курсове под ръководството на ключови български готвачи. Работим активно за издирване и съхранение на българското кулинарно наследство и обособяване на кулинарни региони.
Всичко това не би било възможно без подкрепата на нашите членове, съмишленици и партньори. На всички вас безкрайно благодарим.

С уважение,
Жоро Иванов
Президент на Евро-Ток България
Борислав Паунов, Андони Луис Адурис, Педро Субияна,Таня Правчанова, Елена Арзак, Георги Георгиев, Хуан Мари Арзак, Ради Стамболов, Март 2009

Accueil | Français