Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine
 СЪБИТИЕТО 
 ПРЕЗЕНТАЦИЯ 
 УЧАСТНИЦИТЕ 
 ПРОГРАМА 
 ЗА МЕДИИТЕ 
 ПАРТНЬОРИ 
Участниците


Аира Витаниеми / Финландия

Г-жа Аира Витаниеми е Генерален Секретар на Евро-Ток Финландия и Maitre Rôtisseur Traiteur на La Chaine des Rôtisseurs. Тя е работила в ресторанти като „Sok koulutuskeskus” и в „Osuuspankin koulutuskeskus”. От 38 години е Шеф-готвач и собственик на гурме-кетъринг компания. Успоредно упражнява и консултантска дейност. Провеждала е кулинарни демонстрации в САЩ, Япония, Русия и Европа.
Представяни ястия на форум „Концепции 2009”: Баварски крем с диви плодове; Пироги „Карелия”


Бернард Фурние / Франция

Бернард Фурние е почетен президент на Евро-Ток Франция и Президент на Комитет по храните към Евро-Ток Интернационал пред Европейската Комисия. Той е носител и на престижните титли Майстор Готвач на Франция, Médaille de vermeil de la ville de Paris, както и на златни палми на гастрономията. Получил е престижните национални дистинкции: Офицер за Земеделски Заслуги и Офицер на Националния Орден за Заслуги.
Участие във форум „Концепции 2009” с презентация на тема: Забрана на Европейската комисия за производство на гъши и патешки дроб в Европа.
Бъноа Шарве / Франция

Завършил е висшата школа за френска кулинария „Феранди” в Париж. След школата първо постъпва в “Morot-Gaudry” Париж, награден с една звезда Мишлен и после в “Le Relais d’Auteuil”, Париж, две звезди Мишлен на трейнинг обучение. Бил е Шеф-готвач две години в “ Le comte de Gascogne” в Булон, една звезда Мишлен. От четири години Бъноа Шарве е Шеф-готвач на свободна практика, работи като консултант към фирми в областта на ресторантьорството, производството на продукти за гурме кулинарията както и създаване на ресторантьорски предприятия и обучаване на персонал.
Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Агнешки бут с кестени и салвия, алкохолен сироп с кафе и замразен артишок

Вентура Мартинез / Испания

Вентура Мартинез е израстнал в изключителна кулинарна среда. Научил е основите на кулинарното изкуство от баща си. Вентура Мартинез поема ресторанта на баща си “Chef Nino” в Калахора през 1988 и успява да даде свой личен креативен и новаторски принос. Днес ресторантът “Chef Nino” е рефенция за гастрономия в региона Ла Риоха. Репутацията му за изящна комбинация от традиция и оригиналност надхвърля границите на Испания. От 2004 год. участва в популярно седмично кулинарно предаване. Изнася конференции, представя кулинария от региона си в Щатите, включително в О.О.Н и в Европа. 2007 е първа награда на италианския международен конкурс “Gelato in tavolá”.
Представяни ястия на форум „Концепции 2009”: Градината на Калаора; Пушен сладолед от кафе


Даниел Рамо / Люксембург

Даниел Рамо е президент на Евро-Ток Люксембург и на Евро-Ток Интернационал. Израснал в семейство на ресторантьори, той се отдава на кулинарията от най-ранните си години. Получава покана да работи в Белгия, където през деня е във „Foie Gras Artisanal”, а вечерта е работел под ръководството на Абел Бернар в „La Cravache d’Or”, елитно заведение в Брюксел, наградено с три звезди Мишлен. Обучаван е от Мишел Белз, наложено име в кулинарията редом до Роберт Краненборг. След като научава от тях тънкостите на висшата кулинария, той се връща в Люксембург, за да отвори „Ла Рамодиер” в Еланж, където работи и до днес.
Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Шоколадова маркиза с английски крем


Борис Петров / България
След като завършва техникум по обществено хранене, той работи в хотел Шератон и в едни от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за Испания, където работи в ресторант Кастило де Хавиер при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при Феран Адрия – име познато на всеки готвач, а и на широката публика. От 2003 година работи в ресторант „Арена” в град Солол, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е пооканен в новия ресторант „Кастильо де Хавиер” в Тарагона като шеф-готвач. През 2007-ма се връща в България и започва работа в ресторант „Каса Бояна” приет в златната листа на световната верига Luxury Group.
Представяни ястия на форум „Концепции 2009”: Лаврак, пълнен с мус от спанак, задушен в зелен сос; Бисквита от мед и орехи с пяна от кисело мляко и спагети от горски плодове с фалшиви пъдпъдъчи яйца от кисело мляко и мед.Еверт ван Дилст / Холандия

Шеф-готвач със солиден опит в кулинарията, работил в много от добрите хотели и ресторанти в Холандия. Наскоро Еверт Ван Дилст придобива ресторанта „Brasserie Treve” в историческия център на Миделбург, където предлага регионална кулинария съобразно спецификата на сезоните. Той се е изявавал на многобройни национални и международни конкурси, където е получавал отличия за представянето си като в „Piva-Cup Antwerpen”, „Rubbens young Chef of the year” или „Nestlé grand prix des desserts”.
Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Яйца ала рус с хайвер, аншоа и салата Ойстер


Жак Барнашон / Франция

Снимка: Жак Варле

След като завършва основното си обучение, работил е при Жан Пиер Силва в Булиан, две звезди Мишлен. Развива своите кулинарни умения при Жан Кроте в „Restaurant de Levernois”, две звезди Мишлен и с Филип Гобе при Жоел Робюшон. През 2000-та год. взима първата национална награда “Трофе Мас” за приготвянето на Foie gras. Собственик е на „L’Etang du Moulin” в Бонетаж, една звезда Мишлен и предава уменията си за преработване на Foie gras в Школата на Люнотр.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Карамелизирани телешки момици с боров мед, ябълки с подправки, пресовани гъби и пюре от картофи и земни ябълкиЖоро Георгиев / България

Георги Георгиев има 17 годишен стаж в кулинарията. В професионалната си кариера минава през няколко елитни български ресторанта, заемайки позицията Главен готвач. Дълги години е работил като Шеф-готвач на Националния отбор по футбол. Предпочитаната от него длъжност е готвач, Fine dining restaurants. Към момента заема длъжността Шеф-готвач в ресторант „Enoteca Uno” София.

Представяни ястия на форум „Концепции 2009”: Миди Сен Жак с аромат на мащерка и калвадос, поднесени с лешникова пяна и трюфелов сняг; Агнешки котлети в карагенанова обвивка, приготвени на ниска температура и поднесени с пюре от грах в хрупкав цилиндър; Крем маскарпоне с ментово желе, ягоди и шоколадов ганаш.
Жоро Иванов / България

Жоро Иванов е Президент на Евро-Ток България от създаването на асоциацията и Шеф-готвач в петзвездния хотел „Гранд Хотел София”. Завършил е Френски Кулинарен Институт в Ню Йорк – САЩ. Седем години е работил като Шеф-готвач в ресторант две звезди Мишлен „La Truffe Noire”, Брюксел. Работил е като Шеф-готвач в Посолството на Република България в Италия – Рим, към Българската мисия в Европейската Комисия в Брюксел, в Организацията на Обединените Нации, Ню Йорк, САЩ. През 2008 г. е избран за Почетен готвач на Президента на Република България.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Терина от овче сирене със зеленчуци
Жуси Ниеминен / Финландия

Жуси Ниеминен работи в момента в „Restaurant Lyon” в Хелзинки, ресторант определен от Финландската Гастрономическа Асоциация за най-добрия ресторант за 1996-та година. Жуси Ниеминен е работил в ресторанти като „Hilton Strand Helsinki”, „Restaurant Sasso and Fishmarket” и в „Restaurant Sipuli” реномиран за комбинация между традиционна северна и нова интернационална кулинария.

Представяни ястия на форум „Концепции 2009”: Тартар от риба с желе от червени боровинки и финландски черен хляб; Флан от черен дроб от елен със сироп от диви плодове
Йоан Флореску / Румъния

Йоан Флореску притежава ниво „Мастър” в кулинарното изкуство. Той е финалист в състезания като ,,The Kremlin Culinary Cup” и ,,Culinary World Cup Luxemburg”. Участвал е в екип на многобройни международни състезания като „World Chefs Erfurt “, ,,The International Contest of the Culinary Art” - Salzburg, „The International Gastronomy Contest” – Italy, Marina di Carara, ,,IKA Olympiade de Koche” - Erfurt. Приготвил е менюто за официалната вечеря, дадена от Президента на Румъния Г-н Траян Басеску по случай среща на върха на НАТО през 2008-ма година.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”:
Сърнешко филе в тесто с подправки, муселин от червени картофи и шоколадов сос
Кристоф Барт / Белгия

Кристоф Барт е бил финалист в “Le meilleur Maître d’hôtel junior Belge” и на кулинарен конкурс “La Caracole d’or”. Работил е в престижния френски ресторант „La Ferme de Mougins” в Мужен и в кетъринг “Traiteur Lefevere” в Брюксел, който обслужва Белгийския Кралски Двор. Совственикът на “Traiteur Lefevere” е също собственик на ресторанта « La Bergerie » награден с две звезди Мишлен. Кристоф Барт управлява BV Catering Service, който е специализиран в събитиен кетъринг.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”:
Филе от печена михалца върху тиквено пюре с кимион и бъркано масло с подправки
Лоран Мао / Белгия

Лоран Мао има двайсет години опит в ресторантьорството. Завършил e хотелиерска школа CERIA в Брюксел. Започва кариерата си в Le Mayfair, l’Hôtel Astoria, le Relais Delbeccha. Специализиран е във френска и белгийска гастрономия. След това влиза в Содексо и започва да работи за Европейските институции: шест години към Европейската Комисия и днес е Шеф-готвач към Комитета по Регионите.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Филета морски език със спанак, сервирани с картофи с кориандър, печена цикория в сироп Лиеж, миди с листенца брюкселско зеле и мус в сиви скариди


Марсел дьо Лео / Холандия

Марсел дьо Лео е Шеф-готвач в ресторанта „De Kersentuin”, популярно заведение в Амстердам, повече от 20 години. Ястията в менюто на ресторанта са вдъхновени от френската кулинария със средиземноморско влияние. Работил е като заместник главен готвач, в Hotel Restaurant Princes Juliana Valkenburg, награден с една звезда Мишлен. Преди 2 години е бил на трейнинг обучение при Хуан Мари Арзак , 3 звезди Мишлен. Той е участвал в многобройни национални и международни състезания, включително на финала на Холандия за Бокюз Дор 2008 година.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Карпачо от лангустини с желе от шери и ветрило от зряло сирене и слайсове зимен трюфел
Мортън В.Томсън /Дания

След обучението си в ресторанта “Sortebro Kro” на Джон Кофод, президент на Евро-Ток Дания, Мортън Томсън е работил в ресторант „Neat” в Кан, Франция, награден с една звезда Мишлен. Получава покана и започва работа в „Kommandanten” - Дания с две звезди Мишлен, по-късно отново се връща да работи в “Sortebro Kro” вече като Шеф-готвач. Печелил е национални конкурси и два пъти е бил финалист на Bocuse D’or през 2005 и 2007 година. След това създава консултантска фирма, която ръководи и до днес.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Органична сьомга 42° С
Паскал Марсен / Белгия

Паскал Марсен произхожда от семейство на ресторантьори и след като завършва хотелиерска школа продължава своето практическо обучение в редица престижни заведения, сред които “l’Hôtel Métropole” в Брюксел. Работил е почти три години при Ив Матан в ресторант «Le Sea Grill» на Radisson SAS, Брюксел, награден с две звезди Мишлен. Работил е също на Олимпийските Игри в Атланта през 1996 година, когато подготвя прием за белгийските V.I.P. гости. Бил е на трейнинг обучение при Alain Ducasse в « l’Hôtel de Paris » в Монако. Бил е Шеф-готвач в « Cercle de Wallonie » в Намюр, а днес ръководи екипа готвачи в хотел „Dolce à La Hulpe”.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Сватба между земята и морето – желе от сиви скариди, темпурас със сос от сепия и емулция
Ренато Фаваро / Люксембург

Ренато Фаваро е Комисар на Евро-Ток Люксембург и асистент на Президента на Евро-Ток Интернационал. Работил е в ресторант „Les Violettes” в Алзас, една звезда Мишлен и в „Le Crocodile” в Алзас, три звезди Мишлен. Той продължава да задълбочава знанията си с допълнителни квалификации за хляба и сладкарството. След това си купува собствен ресторант „Ristorante Favaro”в Еск сюр Алзет, който получава признанието на гид Мишлен с една звезда.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Гнездо от талиатели в речен кресон и брускета с еспюма от картофи и сос от раци в Luxembourgeoise au Riesling
Стефан Берча / Румъния

Стефан Берча е участвал в многобройни национални и международни състезания индивидуално и в екип, където е печелил много медали и награди. Той е финалист в „International Kremlin Culinary Cup” през 2005-та, както и тази година като лидер на Националния екип в IKA “ Culinary Olympics Erfurt” Германия. Стефан Берча е име, което доказва, че румънската кулинария има своето място до най-известните кулинарии в света. Собственик е на хотел-ресторант “Hunters Cottage” в Предал.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Капучино с аспержи, с мус от патешки пастет и тънко нарязани парченца бекон


Стефано Чоти / Сан Марино

Стефано Чоти е Шеф-готвач и сладкар. Работил е в престижни ресторанти, между които „Restaurant Gianfranco Vissani” и „Don Alfonso” награден с две звезди Мишлен. От 2004-та е Шеф-готвач в ресторанта „Vicolo Santa Lucia” в Cattolica Rimini. Успоредно на дейността си като Шеф-готвач е Президент на „Gambero Rosso Channel”, който покрива широк спектър на дейност. „Gambero Rosso Channel” защитава и промотира италианското хранително наследство и ресторантьорство.

Представяни ястия на форум „Концепции 2009”:
Каляска от моцарела с късчета стрида;
Равиоли от шоколад „Zuppa Inglese”
Тициано Росетти / Сан Марино

След като завършва училище по хотелиерство Тициано Росетти развива кулинарните си умения практикувайки при големи имена на кулинарията като Джанфранко Висани, Мишел Магада и други. Работил е в Лондон, в Лос Анджелис, във Вашингтон. Около две години е работил като заместник главен готвач в ресторанта "Gualtiero Marchesi", награден с три звезди Мишлен. В момента работи в ресторанта “Riviera Golf Club”.

Представяни ястия на форум „Концепции 2009”: Равиоли с бульон от омар и кардамон; Топчета от миди Сен-ЖакУве Юнг / Германия

Уве Юнг е работил като Шеф-готвач в изискани и престижни курорти в най-красивите места по света като в Гринделвалд, Гщад и Зермат в Швейцария и в Джаспър, Канада. Установява се в родината си Германия, където е собственик на Hotel Krone-Post. Той промотира с голям успех традиционната германска кулинария, но се представя също така отлично в интернационалната кулинария. Уве Юнг е ковчежник на Евро-Ток Германия.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”:
Агнешка корона с артишок в пикантен холандски сос и картофена тарталета с козе сирене;
Tрио oт сладководен омар със сос от манатарки и шартръз от ябълка, целина и зеле


Уейд Мърфи / Ирландия

Уейд Мърфи е главен готвач в Лислоугрей Лодж, Ирландия. Страстта на родения в Уексфорд Уейд Мърфи по готварството започнала още като малко момче, докато помагал на един известен и уважаван готвач в лицето на неговата баба. Уейд е работил в много известни ресторанти и хотели, от Marlfield House в Wexford, The Conrad Hotel в Dublin до множество Four Seasons хотели по целия свет, включително Дъблин, Ню-Йорк, Чикаго, Лондон и Шарм Ел Шейк. С идването си в Лислоугрей Лодж, Уейд прави хотела център на кулинарното съвършенство. Неговият талант и опит му спечелили Lisloughrey Lodge две AA Rosettes, призанине за Най-добър ресторант в Connaught 2008 (Награди за храна и вино), и национален победител - Georgina Campbell Irish Breakfast Awards 2009.
Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Печено еленско с шалот конфит, байганети от овесен корен и бекон, фрикасе от диви гъби с емулсия от черен пипер; Пушена змийорка с мариновано цвекло, хрян и винегретХуан Налес / Испания

Завършил е кулинарната школа “Luis Irizar”. Придобива солиден опит в кулинарията - работи 5 години при Педро Субияна в ресторант “Akelarre”, награден с три звезди Мишлен, а след това преминава трейнинг обучение при Мартин Берасатеги, също три звезди Мишлен. Той е едно от най известните лица в кулинарията от Ла Риоха. Представил е кулинарията на региона си в Германия, в САЩ, в Бразилия. От 2003-та година е Шеф-готвач в „Las Duelas” в Ла Риоха.

Представяно ястие на форум „Концепции 2009”: Прасенце, варено с бульон от иберийски хамон, запържено на тиган и запечено, с гарнитура от картофи с кимион и пикантен пипер, зеле и ръжен хлябAccueil | Français