Euro-Toques Bulgarie
Des Artisans Cuisiniers au service d'une alimentation saine

Добре дошли на сайта на Евро-Ток България!


Събития Новини
 30.11.2013 - Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца
Зала Арена Армеец- Тренировъчна - 5.12.2013 г - от 11.00 часа
 30.11.2013 - Чивас Гурме Салон
Гранд Хотел София - от 4-6.12.2013 г.
 8.10.2013 - Квалификация за Състезание Boquse Dòr
07-09.11.2013 г. в Интер Експо Център София
Обучения
Чивас Гурме Салон - от 4 до 6 декември 2013
Квалификация за състезание за професионални готвачи Bocuse d’Or
На 21 и 22 март 2013 г. се проведе третото издание на Кулинарен форум “Концепции”
На 05 октомври, петък в Метро Академия, гр. София
Евро-Ток България създаде революционен детски шоколад
Управителният съвет на СНЦ Евро-Ток България свиква редовно годишно общо събрание

Евро-Ток Интернационал е водещо европейско сдружение на кулинари, единственото, което извършва официална консултантска дейност към Европейска Комисия и Европейски парламент при приемането на политики и закони в областта на храни, етикетиране, земеделско производство, напитки, вино и аквакултури. Състои се от над 4000 професионални готвачи и Шеф-готвачи от 18 страни-членки. Те са обединени, в защита на кулинарните традиции и наследство в Европа.
Асоциацията е основана през 1986 г. от Пол Бокюз и Пиер Ромейер, за да популяризира идеята за здравословно и вкусно хранене.

Евро-Ток Интернационал е със седалище в Брюксел, в момента председателстван от главния готвач Даниел Рамо (Люксембург).

На генерална асамблея, провела се в края на месец януари т.г., за Вице президент на Асоциацията с пълно мнозинство бе избран Жоро Иванов, президент на Евро-Ток България с мандат от три години.
Всеки член на Асоциацията подписва “Кодекс на честта”, с който се ангажира да защитава качеството от А до Я, както и кулинарните традиции на своята страна.


За Евро-Ток България

Евро-Ток България е неправителствена организация, обявена в обществена полза, в която на доброволен принцип членуват едни от най-добрите кулинари на България.
Като първата страна членка от Източна Европа, вече пет години Евро-Ток България работи усилено за създаване на положителен имидж на българската кулинария, както в страната, така и в цял свят


Част от нейните приоритети са повишаване на културата на хранене у българина; Издирване и съхранение на автентичното кулинарно наследство; Повишаване имиджа на българската кулинария и в частност на кулинарите и не на последно място популяризиране на България, като привлекателна туристическа дестинация, чрез развитие на Кулинарен туризъм.

Дейности:

Евро-Ток България е динамична структура с широк спектър на дейност и сред професионалистите, и сред широката публика.

Организира демонстрационни презентации, семинари и лекции, кулинарни форуми, майсторски класове.

Евро-Ток Център за професионално обучение провежда квалификационни курсове на действащи професионалисти. Организацията предлага консултантска дейност на заведенията, (ресторанти, сладкарници, кетеринг…), която включва оценка на мястото на работа, техническо оборудване и подходи на управление в кухнята, както и последваща поддръжка.

Инвестира в бъдещите професионалисти, като подпомага учениците от професионалните гимназии по туризъм при подготовка за състезания, организира безплатни стажове за тях.

Евро-Ток България наложи двете най-големи кулинарни събития в страната – “Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца” и Кулинарен форум “Концепции”.

Eвро-Ток България
  
Концепции 2013

Accueil | Français